هدیونیت
اولین رابط بین کاربر و صدایی که از خودرو می آید، یونیت سر است. چرا آن را پیچیده کنید؟ هدیونیت را قدیمی ها رکورد می نامیدند. کنسول اصلی که کاست ها را در خود جای می داد و بعداً سی دی ها جایگزین آن شدند. اکنون که همه چیز ساده شده است و هزاران آهنگ با اتصال حافظه USB یا پورت AUX به تلفن همراه در دسترس هستند. هدیونیت ها در طول زمان دستخوش تغییرات گسترده ای شده اند. اولین نمونه های اولیه جعبه های سنگین و ساده ای بودند که فقط رادیو در آنها نصب شده بود. بعداً با پیشرفت تکنولوژی و البته به دلایل امنیتی می توان کل هدونیت را از کیس خارج کرد. پس از چند سال، شرکت ها این ویژگی را برای مصرف کننده آسان کردند. پس از آن کافی بود که پنل یا قسمت جلویی هادیونیت را بردارید.
برای مدتی، مدل های رده بالای Hedionit به نمایشگرها متکی بودند. یعنی آنهایی که دارای صفحه نمایش رنگی و به اصطلاح دمو بودند، محبوبیت و قیمت بسیار بیشتری داشتند. پروفسور از بلندگوهای ۲DIN استفاده می کند. این هدیونیت ها در واقع همان پخش هایی بودند که روی خود صفحه نمایش نیز نمایش داده می شدند. اکثر آنها ۶.۱ اینچ و برخی ۷ اینچ بودند. به تازگی خودروهای کره ای و ژاپنی که پیش خرید کرده اند به سیستم صوتی مجهز شده اند که نمایشگر داخلی دارد و به داشبورد متصل است. هدیونیت ها به نام اینداش. علاوه بر اطلاعات موسیقی در حال پخش، امکان نمایش تصاویر از دوربین پشتی و در برخی موارد فیلم نیز وجود دارد. از نظر تخصص و مهندسی، هدیونیت ها با بینایی آنها اندازه گیری نمی شوند. در واقع وجه تمایز آنها خروجی و قابلیت اتصال به آمپلی فایرها، ساب ووفرها، توییترها، میان رده ها و سایر باندها است.
اسپیکر
در ادبیات سیستم های صوتی، بلندگوها همان ارکستر یا بلندگوها هستند. قطعه تقریبا بزرگی که وظیفه اصلی بازتولید صدای خروجی Hedionit را بر عهده دارد. تمام تلاش متخصصان سیستم های صوتی در این زمینه انجام می شود تا بالاترین کیفیت صدا و گاهی بلندترین صدای ممکن را به نمایش بگذارند. قبل از صحبت در مورد انواع نوار ماشین، باید در مورد بلندگوها بیشتر بدانید. بلندگوها به دو دسته اصلی تقسیم می شوند: کواکسیال و کامپوننت. دو نوع مهم و مورد استفاده از بلندگوها عبارتند از: البته زیرمجموعه های فعال و غیرفعال نیز وجود دارد که در ادامه با آنها آشنا خواهید شد. بلندگوهای کواکسیال همگی در کنار هم قرار می گیرند. یک ووفر، میان رده و توییتر گنجانده شده است. از سوی دیگر، بلندگوهای کامپوننت از قطعات جداگانه تشکیل شده اند. اکثر بلندگوهای سیستم رایج موجود در بازار از کلاس کواکسیال هستند. مدل کامپوننت برای اهدافی مانند سیستم های صوتی بسیار حرفه ای در خودروها، ایجاد آرایه های صوتی برای فیلم ها و تئاترها مناسب است. خودروهای کانن عمدتاً به دو گروه طبقه بندی می شوند. نوارهای گرد یا بیضی (خربزه ای).
بلندگوهای گرد به دلیل ابعاد کوچکتر بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. استفاده در داشبورد جلو، درها و شیشه عقب یکی از مزایای استفاده از بلندگوهای گرد است. البته این بدان معنا نیست که این سری بلندگوها قادر به بازتولید صداهای بلند نیست. اما پس از تجربه و بررسی پیشنهاد بازار، میله گرد اغلب در سیستم های متوسط با قیمت مقرون به صرفه ساخته می شود. این مدل اسپیکر به چهار گروه شعاع ۱۰، ۱۳، ۱۶ و ۲۵ سانتی متری تقسیم می شود. البته دسته ای از دستبندها هستند که از نظر کارایی در اطراف سر و گردن از مدل های دیگر بزرگتر هستند. به این مدل ها کامپوننت می گویند که در ادامه به توضیح آن ها می پردازیم
اما ناگفته نماند که قسمت دوم اسپیکرها مدل های بیضی شکل هستند که پرطرفدارترین ها هستند. نکته مهم در مورد این الگوها این است که نوارهای بیضوی به دو دسته اصلی تقسیم می شوند. کسانی که توانایی پشتیبانی از آمپلی فایر را دارند و تا حدودی توانایی تقویت و تقویت صدا را پیدا می کنند. این نکته ای است که کمتر کسی به آن توجه می کند. در واقع، این یک باور عمومی است که تمام تقویت کننده هایی که قابلیت اتصال به تقویت کننده را دارند، نوارهای هندوانه ای یا بیضی هستند. حتما اتفاق افتاده که وقتی صدای پخش را در ماشین زیاد کردیم، امواج در سطوح بالاتر تداخل پیدا کردند. اینها باندهایی هستند که به آمپلی فایر متصل نیستند. به گفته کارشناسان، باندهای با خروجی تا ۲۰۰ وات را نباید با تقویت کننده تقویت کرد. فقط این اسپیکرها با اتصال به Hedionite کیفیت قابل قبولی را حفظ می کنند.
بلندگوی پسیو
این بلندگوها آمپلی فایر داخلی ندارند و برای پخش نیاز به آمپلی فایر دارند. در بسیاری از موارد این سخنرانان برنامه هایی مانند مراسم خیابانی و کارناوال، سخنرانی های رسمی، اتاق کنفرانس و … دارند. اگرچه بلندگوهای غیرفعال قدرت داخلی ندارند، اما در پشت بدنه تنظیماتی برای تنظیم فرکانس دارند. پسیو های حرفه ای طیف وسیعی از فرکانس ها را پشتیبانی می کنند و برای این منظور به عنوان بلندگوهای حرفه ای نیز استفاده می شوند.
بلندگوی اکتیو
بلندگوهای فعال از تقویت کننده داخلی و کنترل صدا استفاده می کنند. تنظیمات فیزیکی این اسپیکرها شامل پیچ های تنظیم صدا، گین کنترل، کنترل باس و در نهایت تریبل می باشد. مهمترین ویژگی بلندگوهای اکتیو امکاناتی است که آمپلی فایر داخلی آن ارائه می کند. برای مثال، دیگر لازم نیست فرکانس های خروجی را تنظیم کنید. زیرا تقویت کننده داخلی فرکانس های مناسب برای هر قطعه را هدایت می کند. این باندها در زمان اوج فرکانس عملکرد بهتری از خود نشان می دهند. این امر خطر آسیب دیدن ایستگاه ها و در نهایت بلندگوها را کاهش می دهد و در هزینه ها نیز صرفه جویی می کند.